Očekuje se prodaja 4 miliona "ajFona 4S"

Bez autora
Oct 17 2011

Informatički gigant "Epl" bi ovog vikenda mogao da proda čak četiri miliona primeraka svog novog pametnog telefona "ajFon 4S", budući da kupci širom sveta pokazuju veliko interesovanje za jedan od poslednjih proizvoda u čijem je osmišljavanju učestvovao osnivač kompanije, Stiv Džobs (1955-2011.).Analitičari očekuju da će taj novi model, koji od petka uveče može da se kupi u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji, po prodaji značajno nadmašiti "ajFon 4", izbačen na tržište lani, koji se tokom prvog vikenda prodao u 1,7 miliona primeraka.

Očekuje se prodaja 4 miliona "ajFona 4S"Informatički gigant "Epl" bi ovog vikenda mogao da proda čak četiri miliona primeraka svog novog pametnog telefona "ajFon 4S", budući da kupci širom sveta pokazuju veliko interesovanje za jedan od poslednjih proizvoda u čijem je osmišljavanju učestvovao osnivač kompanije, Stiv Džobs (1955-2011.).

Analitičari očekuju da će taj novi model, koji od petka uveče može da se kupi u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji, po prodaji značajno nadmašiti "ajFon 4", izbačen na tržište lani, koji se tokom prvog vikenda prodao u 1,7 miliona primeraka, prenela je agencija privrednih informacija Blumberg.

Većina analitičara za prvi vikend predviđa prodaju između dva i tri miliona komada najnovijeg modela, "ajFona 4S", dok analitičar konsultantske firme "Jenki Grup", Karl Hau, smatra da će biti prodato čak četiri miliona tih telefona.

Stotine ljudi u NJujorku, Londonu, Tokiju i Frankfurtu su prošlu noć proveli čekajući u redu ispred prodavnica "Epla" da bi kupili novi model "ajFona", čija cena, zavisno od karakteristika uređaja, iznosi 199, 299 ili 399 dolara.

Pojava novog modela "ajFona" na tržištu predstavlja kraj "Eplove" ere pod vođstvom Stiva Džobsa, koji je preminuo ovog meseca nakon osmogodišnje borbe sa karcinomom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik